Nagybajom város logója
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Turizmus

Bíbic Vendégház
Gasztronómia

Bíbic Vendégház

A négy napraforgós minősítéssel rendelkező Bíbic Vendégházak 2012-ben nyitotta meg kapuit, hat szobával a szállóvendégek számára. Csendes, nyugodt környezetben, mégis a városközpont közelében helyezkedik el.

Diákotthon
Szállás

Diákotthon

A diákotthon épülete a település központjában található parkosított környezetben. A 7 hálószobában 28 személyt tud elhelyezni. Az emeleti galéria és a földszinti társalgó a közös programok színtere lehet.

faszobrok
Kulturális turizmus

Fa szobrok

Nagybajom központjához közel, az iskola felé vezető sétányon található faszobrok érdekes látnivalót jelentenek egy kellemes esti séta, fagyizás, kocogás vagy kutyasétáltatás alkalmával.

Falusi turizmus
Szállás

Falusi turizmus

A falusi turizmus egyik fogadóhelye Nagybajomban. A kétszobás, teljesen felszerelt apartman 5 fő elszállásolására alkalmas.

Fehértói kápolna
Kulturális turizmus

Fehértói kápolna

A Dél-dunántúli Kéktúra útvonal közelében egy homokdombon található kis kápolna, kereszt és elhagyott temető emlékeztet az egykori, tizennyolc házból álló Fehértó településre.

nagybajomi Galéria és Alkotóház
Intézmények, szervezetek

Galéria és Alkotóház

A 2012-ben felújított és közösségi térré alakított egykori magánház ad otthont a helyi Galériának, ahol helyi alkotók művei tekinthetőek meg. A galéria mellett az épületben egy kézműves műhelynek található, amely Bajomi Kézműves néven állít elő helyi termékeket.

Háromházi Fogadó
Szállás

Háromházi Fogadó

A fogadó a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet határán, egy erdei tisztáson, az egykori Háromház nevű falu területén áll. Tiszta idő esetén azon ritka helyek közé tartozik, ahonnan a legtöbb csillag látható.

Hintó, sétakocsikázás
Aktív turizmus

Hintó-sétakocsikázás

A lovak és a természet szerelmeseinek tökéletes program egy izgalmas hintós sétakocsikázás. Jó levegő, kiváló hangulat, mindez csodálatos környezetbe ágyazva. Akár fotózkodáshoz is kiváló választás lehet.

I. világháborús emlékmű
Kulturális turizmus

I. és II. világháborús emlékmű

Az I. és II. világháborúban hazájukért hősi halált halt nagybajomiaknak állítanak méltó emléket a város központjában, a református templom közelében található emlékművek.

Igmándy kúria
Kulturális turizmus

Igmándy kúria

Az 1801-ben épült Igmándy kúria a város központjától kb. 700 m-re található egy 7 hektáros területen, melyből 2 hektár gondozott, a fennmaradó rész erdős terület. 100 éves fák biztosítják a jó levegőt, és legalább 15 féle madár éneke hallható.

II. világháborús szovjet katonai emlékmű
Kulturális turizmus

II. világháborús szovjet katonai emlékmű

A front 1944 decemberétől 1945 márciusáig a Margit-vonal mentén, így Nagybajom és környékén tombolt. Az emlékmű mögötti temetőben egyes kutatások szerint több ezer szovjet katona nyugszik.

nagybajomi Katolikus templom
Kulturális turizmus

Jézus Szíve Nagybajomi Katolikus Templom

A barokk templomot az 1750-es években építették. A II. Világháború idejében német katonák felrobbantották. 1946-50 között építették újjá. Az 1999-2000-ben kívül-belül felújítják, díszablakokat és egy 14 regiszteres hangversenyorgonát kapott.