Nagybajom város logója
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Közfoglalkoztatás

Közterület karbantartás

A programban évente vállalt feladatok a közterületeik rendben tartása, kaszálása, virágágyások téliesítése, szemétgyűjtés a város közigazgatási területén. Az önkormányzat intézményeinél (hivatal, művelődési ház, könyvtár, múzeum, galéria, óvoda, temető) takarítási, kisegítői feladatok ellátása. A téli hónapokban a síkosságmentesítés, hóeltakarítási feladatok ellátása a közterületeken. Ha szükséges, az idősek ellátásába is be tudjuk vonni a közfoglalkoztatottakat.

Tartalomjegyzék
Uborka termesztés

Mezőgazdasági program

Egy 2012-ben megkezdett mintaprogram folytatása abból a célból, hogy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság részére biztosított legyen az alapanyag-ellátás, a termékfelesleg pedig a piacon értékesíthető legyen. Az igénybe vett területnagyság 20.000 m2. A programban 8 személy foglalkoztatása valósul meg.  

Szociális program

A program elsődleges célja, hogy elősegítse a mezőgazdasági területekről a termények, nyersanyagok anyagmozgatását, a szükséges talajmunkák elvégzését. A település mezőgazdasági útjainak, vízelvezető árkainak javításában, karbantartásában is részt vesznek a programba bevontak (6 fő). 

Térkőgyártás

A közmunkaprogram keretében térkőgyártásba kezdünk 2021 tavaszán. A program célja, hogy elősegítse a nagybajomi járdahálózat felújítását. Várakozásaink szerint egy idény során egy kb. 800-1000 m-es járdaszakasz felújítására lesz lehetőségünk.

Segítő Kezek

Magyarország Kormányának 1056/2017. (II.7.) számú határozatával kibővített Idősügyi Infokommunikációs Programja keretében a 65 év életkor feletti rászorulók egészségének, biztonságának, magányának enyhítése érdekében a gondozó családtagok munkavégzésének elősegítésével új munkahelyet kíván teremteni. Ezen határozat adott lehetőséget arra, hogy Nagybajom Város Önkormányzat és a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. 2017. március hó 01. napján együttműködési megállapodást kössön egymással. A megállapodásban megnevezett idősügyi infokommunikációs program kiterjed Nagybajom, Kiskorpád, Jákó, Csököly, Rinyakovácsi, Gige és Kaposfő települések közigazgatási területére. Jelenleg a programban 14 fő szakképzett, illetve képesítés nélküli közfoglalkozatott dolgozik időslátogató diszpécser, valamint informatikai munkatárs munkakörben. Jelenleg 116 db laptop van használatbavételi szerződéssel az időseknél. A program kiemelt eredménye, hogy 14 főnek biztosít munkalehetőséget, valamint 116 idős számára nyújt lehetőséget kikapcsolódásra, tanulásra, kapcsolattartásra szeretteikkel, információ gyűjtésre a megnevezett településeken. A programban résztvevők a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos alapellátási munkákba is bekapcsolódtak.