Nagybajom város logója
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
IDILIKUS KÖRNYEZET
SZÍNVONALAS HORGÁSZVERSENYEK
CSODÁS HALAK

Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesület

Székhely: 7561 Nagybajom, Fő u. 40.

Adószám: 19949989-1-14

Elnök: Szabó János

Web: http://otoshars.hu/

E-mail cím: sjabo72@gmail.com

Hatókör: Ötös Hárs Víztározó és Szelen-tó

Napijegy váltható: Pellini Kávézó (Nagybajom, Fő u. 89.)

Nyitvatartás: Hétfő-vasárnap 8:00–22:00

Napijegyes horgászat: 2018. október 1-től csak sportjegy váltható!

Fogható halfajok

Halfaunánk teljesen vegyes, és jellemzően a békéshalak horgászatára alakult ki, így fogható a compó, a keszegfélék, a kárász, a ponty és a ragadozókból a harcsa, a süllő és a csuka is. 

Az egyesület

A Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesület 1968-ban került megalapításra az akkori termelőszövetkezet és területein levő kisebb vízterületek hasznosításával. Már a 70-es évek végén közel száz tagot számlált a környező települések horgászainak bevonásával. Akkoriban is aktívan részt vett Somogy megye életében a kiemelkedő ifjúság nevelésével és aktív sporthorgászaival, helyi szervezésű és megyei versenyeken. A 80-as évek mezőgazdaságban végrehajtott talajvíz szabályozásával a gazdálkodott vízterületek rendkívül lecsökkentek, szinte megszűntek a horgászvizek, így a sporthorgászat veszélybe került

Az egyesület célja a sporthorgászat népszerűségének fejlesztése, a víztározó környezetének szépítése és a megfelelő infrastruktúra megteremtése a szabadidős tevékenység kiszolgálásához. 

Az elmúlt öt évben az egyesület kezelésében lévő Ötös Hárs Víztározó 5 országos rendezésű versenynek is otthont adott (utánpótlás, Feeder, Method Feeder). Ezeket a versenyeket komoly érdeklődés kísérte országos viszonylatban is. 

Ötös-hárs víztározó

Egyesületünk az ezredfordulót követően újraszerveződött, és az önkormányzat által pályázati lehetőségek útján megépített Ötös-hárs víztározón a sporthorgászatot is ujjászervezte. Az elmúlt tizenöt év munkájának eredménye, hogy napjainkban az egyesület létszáma meghaladja a 160 főt, akik aktív sporthorgász hobbijukat tudják gyakorolni ezen természetközeli környezetben elhelyezkedő vízterületen

Versenyhorgászat

Az egyesület a Somogy megyei szövetséggel karöltve 2015-től szinte évente a Magyar Országos Horgász Szövetség Országos versenyeinek is otthont ad, ezzel népszerűsítve a versenyhorgászatot, és elősegítve a településünk és térségünk turisztikai fejlődését is. Az elmúlt évek pályázati lehetőségeinek köszönhetően sikerült megvalósítanunk egy teljes értékű partrekonstrukciót, építettünk közösségi térként egy közel 100 m2-es filagóriát és eszközöket vásároltunk partszakaszunk karbantartásához.