Hömpölygő nagybajomi termelői és kézműves piac

Új helyszínen a piac

2022 március 25.
Új helyszínen kerül megrendezésre a Hömpölygő nagybajomi termelői és kézműves piac: Nagybajom, Kossuth u. 12. (Nagybajomi Alapszolgáltatási Központ parkolója), március 27. vasárnap, 8.00 - 12.00 óra között. Savanyúság, befőtt, sajt, fürjtojás, kürtőskalács, péksütemények, pecsenyesütő, fa ajándéktárgyak, bio almalé, cukor és tartósítószer mentes kompótok, mézeskalács és sok más finomság!
A Hömpölygő termelői és kézműves piacon van lehetőség háztáji felesleg árusítására a hatályos jogszabályok figyelembevételével, a piac műkődési szabályzatát betartva.

"Ingó dolog gazdasági tevékenység keretén kívüli értékesítéséről akkor lehet szó, ha az értékesítés alkalomszerű, nem üzletszerű, nem rendszeres jellegű. Ilyen értékesítés lehet többek között a saját háztartásban feleslegessé vált vagy ajándékba kapott, illetve örökölt dolgok alkalomszerű értékesítése. Ide értendő a háztáji –nem haszonszerzés céljából értékesített– termékfeleslege is. Az értékesítése formája nem kötött őstermelői, egyéni vállalkozói jogálláshoz és adószám megszerzése sem kötelező." (kislépték.hu)

Háztáji felesleg lehet nem kereskedelmi mennyiségű zöldség, gyümölcs, tojás stb. Érdeklődni lehet piaci napokon a helyszínen vagy Nagy Norbertnél a 06 30 500 1979-es telefonszámon.