Október 23. Nagybajomban

Október 23. Nagybajomban

2021 október 26.
Az önkormányzat péntek este a művelődési házban tartott ünnepi megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, annak hőseire emlékezve. Az ünnepség keretében Nagybajom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kitüntető díjakat adományozott.
Az önkormányzat péntek este a művelődési házban tartott ünnepi megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, annak hőseire emlékezve.

Az ünnepi beszédet Dr. Urbányi András mondta el, az ünnepi műsort pedig a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Kollégium diákjai, énekkara, pedagógusai adták, akiket Varga Csaba és Major Zsuzsanna pedagógusok készítettek fel.

Az ünnepség keretében Nagybajom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kitüntető díjakat adományozott a következők szerint:

Díszpolgári címben részesültek a Nagybajom története című monográfia társszerzői, Mikóczi Alajos (posztumusz) helytörténész, volt iskolaigazgató, valamint Solymosi László akadémikus, egyetemi tanár.

Nagybajom Város Pedagógiai Díjával tüntették ki Nagypálné Tóth Mária és Szabó Ernő Károlyné pedagógusokat.

Nagybajom Város Egészségügyéért Díjban részesült Fincsur Jánosné orvosi asszisztens.

A kitüntetések után polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át az elmúlt négy év civil szervezetekben végzett projektmunkájáért Rázsits Veronika és Szél Petronella.

A megemlékezést követően a kitüntetettek részére ünnepi fogadást szervezett a képviselő-testület a Városháza dísztermében. A rendezvényen részt vett Mikóczi Alajos szülőfalujából, a felvidéki Nagyfödémesről érkező Szabó László helytörténész, valamint a diószegi Lancz Roland történész.

Fotók: Halgató Zoltán