Nagybajom város logója

San Dance Studio TáncSport Egyesület

Alapítva: 2015

Cím: 7561 Nagybajom, Fő u. 92.

Kapcsolattartó: Berkes Sándor

E-mail: berkessa12@gmail.com

Berkes Sándor tánctanár vezetésével számos sikert ért már el a Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tagozatának tánccsoportja. A táncsoport vezetője a művészeti oktatás keretein túl edzéseket is tart a San Dance Studio Táncsport Egyesület kötelékében. Teljesen kezdő, középhaladó és haladó csoport jár az órákra. A kezdőknél teljesen az alapoktól kezdik az oktatást. A középhaladó csoportban túl vannak már néhány versenyen és fellépésen is. A haladó csoport volt a legtöbb versenyen és fellépésen, és a legjobb eredményeket is eddig ők érték el. 

A táncot tanulók kedvence a latin-amerikai táncok, de a sztenderd táncokat is szeretik a gyerekek. A tánc fejleszti a ritmusérzéket, a mozgáskultúrát és a mozgáskészséget/mozgáskoordinációt.  

A táncosok hétvégeken rendszeresen járnak fellépésekre és versenyekre. Már a társastánc egy mellékágát, a látványtáncot is lehet gyakorolni a táncórák és táncedzések keretében. 2016-ban a bajomi táncosok a látványtánc magyar bajnokságot megnyerve kijutottak az Európa-bajnokságra, ahol Európa-bajnoki címet szereztek. 

A táncedzésekről érdeklődni Berkes Sándor tánctanárnál lehet.  

Az egyesületnek több településen is vannak csoportjai Somogy megyében. A San Dance Studio TáncSport Egyesület elsősorban a táncművészet területén tevékenykedik, azon belül is a versenysportban. A társastáncosok közül a művészeti iskolai, illetve tanfolyami oktatás során választódnak ki azok a tehetségek, akiknek életük meghatározó tevékenységévé válik a tánc, és az egyesület tagjaként a táncsportban, illetve a versenytánc szakágban szeretnének részt venni. Az egyesület szakmai vezetői: Berkes Sándor (alapító) és Sperling Balázs, akik maguk is korábban versenytáncosok voltak. Mindketten Magyar Táncművészeti Főiskolát és Egyetemet végzett táncpedagógusok, akik magas színvonalon tanítanak táncra bárkit a legfiatalabbaktól az idősebbekig. 

Az egyesületnek segít abban, hogy a fiatalok magabiztosan és kreatívan tudjanak mozogni a zenére, már gyermekkorban megtanulják a latin és standard társastáncok alapjait, majd később versenyeken vegyenek részt. Célja az is, hogy közelebb hozza egymáshoz a gyerekeket. A versenyek, a táncórák, a fellépések, a táborozások során igazi barátságok köttetnek, valódi csapatépítésben vehetnek részt a fiatalok.

Tagjai vagyunk Magyarország két legnagyobb táncsport szövetségének – Magyar Táncsport Szövetség és a Magyar Látvány Táncsport Szövetség -, melyek által versenyzünk is. A táncosok szinte az egész ország területén, illetve külföldön is indulnak korosztályos versenyeken, ahol kiváló eredményeket értek el. Kiemelkedik ezek közül Nyugat-Magyarország bajnoki cím, országos bajnoki cím vagy akár Európa-bajnoki cím elnyerése több kategóriában és korosztályban, egyéni és formációs formában is.

Kiemelt eredmények:

  • Európa-bajnoki cím,
  • Országos bajnoki cím,
  • Nyugat-Magyarország bajnoki cím.