Nagybajom város logója

Nyári táborozás

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósít meg. 

Az Erzsébet Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Alapértelmezetten a Balaton-partján (a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban) összesen több ezren vakációzhatnak egy időben, és az erdélyi táborhely, valamint a partner-táborhelyszíneken megvalósuló Gyógyító Szent Erzsébet-táborok is várják a gyermekeket. Több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ottalvós osztálykirándulásokon, továbbá 2016 óta az Erzsébet-karácsony ünnepi programjain is részt vehetnek a gyermekek.

 

Az általános iskola már több éve minden nyáron sikeresen vett részt az Erzsébet Alapítvány pályázatán, amelynek köszönhetően több száz nagybajomi kisdiák vehetett részt többek között Fonyódligeten és Zánkán nyári ottalvós táborokban, valamint a helyben szervezett természetismereti, valamint röplabdás táborokban. 

Nagyon szeretnénk ezt az Alapítvány által támogatott lehetőséget még jobban kihasználni a jövőben, (több turnus, és tematikus tábor megszervezésével) hogy minél több diáknak legyen lehetősége élményekben gazdag nyári kikapcsolódásra.

 

2020-tól a Nagybajom Város Önkormányzata a Nagybajomi Kulturális Intézmény szervezésében biztosít lehetőséget a nagybajomi gyermekeknek helyi Erzsébet-táborokban való részvételre. Ezek a táborok a gyerekek helyi identitását és kötődését hivatottak erősíteni, valamint a dolgozó szülőket segítik a gyermekeik nyári szünetben való felügyeletében. 

Erzsébet Tábor