Nagybajom város logója
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Nagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Telefon: 112

E-mail: bajomote@gmail.com 

Elnök: Garzó Vanda 

Parancsnok: Szerencsés Sándor 

Székhely: 7561 Nagybajom, Kossuth u. 17.

Alapítva: 1888

Nagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az egyesület 1888-ban alakult Önkéntes Tűzoltó Testület néven, melynek első parancsnoka Vajda György volt. A képviselő-testület támogatta a tűzoltó testület munkáját, fokozatosan gondoskodott a felszerelésekről, és bővítésekről. 

Nagy lépés volt az egyesület életében, hogy 2015 novemberében elnyerték az önállóan beavatkozható önkéntes tűzoltó címet. Ez azt jelenti, hogy az egység a kisebb káreseteket önállóan is felszámolhat. A vonuló állomány külön szakmai felkészítésben részesül, csak szigorú előírásoknak megfelelve vehetnek részt a káresetek felszámolásában. Nagybajomon kívül Jákó, Kutas, Pálmajor és Kiskorpád településeken végeznek tűzoltási és műszaki mentési feladatokat.

A Katasztrófavédelem 2015-ben ajándékozta az egyesületnek a jelenlegi Stayer típusú tűzoltógépjárművet. Az egyesület 2019-ben egy Volkswagen amarok típusú terepjáróval gazdagodott. Az Ajaki Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel és a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltó Alakulattal továbbra is szakmai és baráti kapcsolatot ápolnak. Az egyesületek kölcsönösen segítik egymás munkáját. 

A Nagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek jelenleg 42 fő tagja van, amelyből 22 fő alkotja a vonulós állományt. Az önállóan beavatkozható egység évente minimum 3000 óra szolgálatot teljesít.  

PDF letöltése

Az egyesület részletes bemutatása
Mérete: 130.3 KB