Nagybajom város logója

Nagybajomi Polgárőr Egyesület

Alapítva: 2004

Elnök: György-Dávid Nikoletta

Székhely: 7561 Nagybajom, Rózsa u. 23.

Levélcím: 7561 Nagybajom, Rózsa u. 23. 

E-mail: polgaror.nagybajom@gmail.com

Honlap: somogypolgaror.huopsz.hu

A Nagybajomi Polgárőr Egyesület 2004-ben alakult. Tagjai az Országos Polgárőr Szövetség közbiztonság javítását célzó, társadalmi elvárásokat tükröző önként vállalt szakmai programja szerint végzik tevékenységüket. Az egyesület tagja az Országos Polgárőr Szövetségnek és a Somogy Megyei Polgárőr Szövetségnek. Alapfeladatait a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysággal kötött együttműködési megállapodásban foglaltak szerint végzi. 

Az egyesület lakossági önszerveződésű, a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében társadalmi bűn- és balesetmegelőzési, gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint környezetvédelmi céllal megalakult polgárőr szervezet. 

A Polgárőrség elősegíti az önkormányzat és a lakosság közötti bizalom erősítését, továbbá a helyi közbiztonság közösségi védelmét. Célja a helyi közrend és közbiztonság védelme, javítása, a személy- és vagyonvédelem, bűnmegelőzés hatékonyságának fokozása, az állampolgárok biztonságának védelme, biztonságérzetük javítása.

A szolgálatot teljesítő polgárőr közfeladatot ellátó személy, az erre vonatkozó szabályok vonatkoznak rá. Szolgálatot az a polgárőr láthat el, aki plasztik polgárőr igazolvánnyal rendelkezik.

Nagybajomban jelenleg 23 fő felnőtt korú és 1 fő ifjú polgárőrrel működik a Polgárőrség. 

 

Éjjel-nappal hívható helyi rendőrségi telefonszám: +36-20/446-0342

Telefontanú: +36-80/555-111

PDF letöltése

Az egyesület részletes bemutatása
Mérete: 123.1 KB