Nagybajom város logója
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Ju-Jitsu

Edző: Nagy Róbert 4. dan mester.

 

A ju-jitsu (dzsudzsicu) egy japán harcművészeti irányzat. A japán történelemből ismert legendás szamurájok harci iskoláinak modern megfelelője a ju-jitsu. Számos harcművészeti stílus őrzi a szamuráj hagyományokat. Ezek közül az egyik a ju-jitsu, ami a fegyvertelen védekezés harcművészete. 

A ju-jitsu egy olyan összetett önvédelmi rendszer, mely kifejezetten arra alkalmas, hogy a hétköznapok embere különösebb fizikai erő alkalmazása nélkül megvédhesse magát egy támadással szemben. A ju-jitsu nem csak a pusztakezes támadások elhárítására alkalmas. Aki ju-jitsu-t gyakorol, képes magát megvédeni bot- vagy éppen késtámadás ellen, de esélye van a fegyveres fenyegetés elhárítására is. 

A ju-jitsu elsősorban harcművészet, de sportként is lehet gyakorolni. Nagybajomban mindkettőre van lehetőség. A sport ju-jitsu egyik versenyszáma – a Fighting System – ütés/rúgás kombinációkból, dobásokból, ízületi feszítésekből és fojtásokból áll. Másik versenyszám a Ne Waza System, ami a birkózáshoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a ju-jitsu több technikát engedélyez, mint a birkózás. 

Az edzéseket 14 év feletti gyerekeknek és felnőtteknek ajánlják. 

 

Az edzések időpontjáról érdeklődni lehet Varga Csaba tanárnál.