Ipari park

Nagybajom város képviselő-testülete annak érdekében, hogy a város versenyképességét növelje új stratégiai irányt hirdetett meg.  Az új stratégia, Nagybajom kiemelkedő agrárlogisztikai szerepének pozicionálását, a város vállalkozásainak erősítését, és új munkahelyek teremtésének elősegítését tűzte ki céljául. Az új stratégiai cél hatékony és sikeres megvalósítása érdekében Nagybajom város képviselő-testülete a „Nagybajomi Iparterület” létrehozásáról és a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára igénybe vehető egy 410 m2-es főépület megvalósításáról döntött.
Műszaki tartalom

Az Ipari terület részére kijelölt terület Nagybajom déli településrészén, a 6619 jelű összekötőúttól nyugatra helyezkedik el. Az Ipari terület zöldmezős beruházásként létesült, külterületi zónában, a szabályozási tervben beépítésre szánt területen. A beruházás megvalósítása 2021-ben zárult. A terület megközelítése jelenleg a 6619 jelű összekötőútról biztosított.A kijelölt területen 10 db önálló gazdasági tevékenységre alkalmas telek kialakítására került sor, melyek területe 5322 m2 és 14580 m2 közé esik. A megvalósított közterület szélessége 14 m. A telkek mérete lehetőséget biztosít kisebb üzemek és nagyobb gyáregységek letelepítésére is, esetleg több telek összevonásával az igénytől függően nagyobb telkek is kialakulhatnak.A telkek megközelítését kiépített 6,50 m burkolatszélességű, kiemelt szegéllyel ellátott, aszfaltburkolatú önkormányzati feltáró út, a csapadékvíz elvezetését zárt rendszerű NA 400 csapadékcsatorna, a vízellátását és oltóvizét NA 150 KPE vízvezeték, a szennyvíz elvezetését NA 200 KG gravitáció csatornacső, a villamos energia ellátását önálló, közterületen létesítendő TR állomás, a gázellátását KPE 110 gázvezeték, a vagyonvédelmét 1,80 m magas védőkerítés biztosítja.Az iparterületen egy főépület került megvalósításra, amely110 m2 kész fejépületből, és 300 m2 szerkezetkész csarnokrészből áll. Diszponibilis egységeket, szolgáltatást, termelést befogadó területeket tartalmaz, valamint fejépületként elhelyezésre kerülnek a szociális és adminisztrációs helyiségek. Az épület bővíthető. A tervezett I. ütemű épületet 3 oldalról burkolt útfelület határolja, amely biztosítja az egyes egységek megközelítését, részben gazdasági udvarként is működhetnek, szabályozott keretek között.  Az üzemi zóna egyterű, amely biztosítja különböző méretű rendeltetési egységek kialakítását.

 

Nagybajom Város Önkormányzata Nagybajom belterületének határában az újonnan kialakított Nagybajomi Ipari Park területén gazdasági célú telkeket ajánl. Az Önkormányzat bérbe adja továbbá a területen felépített üzemi épületet és a hozzá tartozó kiszolgáló egységeket is, együtt, vagy megbontva.

PDF letöltése

Terület vázlatrajz letöltése
Mérete: 40.6 KB

dokumentum letöltése

Pályázati kiírás ipari park épület letöltése
Mérete: 26.6 KB

dokumentum letöltése

Pályázati kiírás ipari parktelkek letöltése
Mérete: 26.7 KB